Locatie:

Pieters- en Academiewijk
Leiden

www.leidserembrandtdagen.nl

Wanneer:

9 juli t/m 10 juli

Entree:

Gratis

De Leidse Rembrandt Dagen

Meer dan 300 acteurs en figuranten laten Leiden zien zoals dat er in de 17e eeuw uitzag. Ze brengen daarmee een ode aan de grootste Leidenaar ooit, Rembrandt van Rijn. Theater, levende schilderijen, muziek en volk uit de 17e eeuw maken dat de bezoeker zich in een tijdmachine waant, waarin geen plaats is voor auto’s, fietsen of andere hedendaagse attributen.

Het theatergebied is onderverdeeld in kwartieren. Zo is er het kerkkwartier rond de Pieterskerk, het Gerecht-kwartier, het academiekwartier en het havenkwartier op het Rapenburg. Bij de Oude Varkensmarkt en op de Pieterskerkgracht zijn allerlei ambachten te bezoeken. Bij het betreden van het theatergebied worden door de organisatie programmaboekjes uitgedeeld.

Schilderijen
Er zijn verschillende levende schilderijen te zien: het Joodse Bruidje, de Staalmeesters, de Brillenverkoper en de Vaandeldrager. Maar de grootste attractie is De Nachtwacht. Overal zal de groep schutters van Kapitein Frans Banninck Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh opdoemen met hun trommelslager Jacob Joriszoon voorop.

Programma
Zaterdag 9 juli
11.00 tot 17.00 uur | Het Groot Historisch Theater

Zondag 10 juli
11.00 tot 17.00 uur | Het Groot Historisch Theater

Locatie
De oude binnenstad van Leiden, waar Rembrandt zijn weg nog zou kunnen vinden. De Pieterswijk en Academiewijk vormen het grote theatergebied, het gebied bij de Weddesteeg brengt de bezoeker al in de juiste sfeer. Voor meer info: www.leidserembrandtdagen.nl.

Gepubliceerd: 25 juni 2022Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×