Locatie:

Museum Het Leids Wevershuis
www.wevershuis.nl

Wanneer:

Zondag 11 september van 10.00 tot 17.00 uur

Entree:

Gratis

Marijke Leertouwer over 'Memento'

Zolang Marijke Leertouwer zich kan herinneren verzamelt ze al oude materialen en textiel. Uiteindelijk besloot ze er wat meer mee te doen dan alleen maar naar kijken. Ze ging assemblages maken, uit kleine memento’s samengestelde composities, vol van vervlogen herinneringen. Favoriet materiaal zijn fragmenten van oude klederdracht, doosjes, houten fragmenten, foto’s en religieuze objecten.

Voor museum het Leids Wevershuis heeft ze drie assemblages gemaakt van personen die op de een of andere manier met Leiden verbonden zijn. De tentoonstelling ‘Memento – een verhalende tentoonstelling’ met de drie assemblages is vanaf 6 augustus in Het Leids Wevershuis te zien tot en met 18 september. Op zondag 11 september is Leertouwer aanwezig in het Wevershuis tijdens Open Monumenten Dagen.


‘Uithoek-van-mijn-geheugen’ van Marijke Leertouwer. (Foto: PR).

Gepubliceerd: 22 juli 2022Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×