Locatie:

Ars Aemula Naturae
Pieterskerkgracht 9a
Leiden

www.arsaemula.nl

Wanneer:

1 oktober t/m 16 oktober

Entree:

Gratis

Tentoonstelling etsen van Bert Kienjet

Voor Kienjet, geboren om de hoek van het geboortehuis van Rembrandt, was de keuze voor de etstechniek vanzelfsprekend. 25 jaar geleden kwam daar de fascinatie voor de tropen bij, de (koloniale) geschiedenis, cultuur en natuur van de Caraïben. Het samengaan van het oude Europese drukkersambacht met de ontspannen mentaliteit van de Antilliaanse eilandcultuur bepaalt nu de inhoud van zijn etsen.

In de tentoonstelling ‘GRABADO DI (MI) BIDA’ toont Kienjet series etsen met vaak zachtmoedige onderwerpen: botanische tuinen, bosgezichten, tropennachten, maar soms ook minder vriendelijke, verwrongen portretten en stillevens, en altijd met de ondertoon van een in metaal uitgevreten werkelijkheid.

Openingstijden
De tentoonstelling is geopend op vrijdagen, zaterdagen en zondagen tussen 13.00 en 17.00 uur. De opening is op zondag 2 oktober, 16.00 uur, door Dr. Aart G. Broek, socioloog, letterkundige en Antillenkenner.

Gepubliceerd: 16 september 2022Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×