(Foto: Mike van Bemmelen)
Locatie:

TK advocaten notarissen
Vondellaan
Leiden

Wanneer:

26 oktober t/m 27 oktober

De 24 uur voor… Issoria

De TK Challenge Foundation is een initiatief van TeekensKarstens advocaten notarissen in samenwerking met een groot aantal partners. De TK Challenge heeft in de afgelopen jaren ruim 4 ton bijeengebracht voor verschillende maatschappelijke projecten en organisaties in de regio.

Door mee te doen aan evenementen op het gebied van hardlopen, wielrennen en zwemmen heeft de TK Challenge een geweldige sportieve community opgebouwd, maar er zijn natuurlijk ook mensen die zich wel willen inzetten, maar zich wat minder aangesproken voelen tot deze sporten. Daarom komt de TK Challenge nu met dit nieuwe initiatief.

Op donderdag 26 oktober a.s. om 17.00 uur is de start op het kantoor van TK advocaten notarissen aan de Vondellaan in Leiden. Zowel particulieren als bedrijven kunnen zich aanmelden om mee te wandelen. Vanaf dat tijdstip start vanaf daar elke twee uur een nieuwe ronde van 10 km.

Er zijn fanatiekelingen die gaan proberen om in 24 uur daadwerkelijk tien keer tien kilometer te wandelen, maar de meeste deelnemers zullen natuurlijk veel minder kilometers wandelen of deelnemen in estafette vorm. Het is de bedoeling van de organisatie dat er daadwerkelijk 24 uur lang mensen in touw zijn. Zowel wandelend, als op de diverse stempelposten.

De parallel die daarbij wordt gezocht is dat ook de vrijwilligers van Issoria Hospice & Thuis 24 uur per dag klaar staan om mensen te helpen. Issoria Hospice & Thuis wil in alle opzichten de best passende zorg bieden aan mensen in de laatste levensfase. Dit gebeurt zowel in de thuissituatie als in het hospice.

In het hospice wordt in een optimale sfeer en huiselijke omgeving, met hart en ziel, zorg gedragen voor mensen die binnen korte tijd verwachten te sterven. Natuurlijk is er ook aandacht en zorg voor hun naasten. Vrijwilligers en verpleegkundigen zetten zich hier 24 uur per dag, zeven dagen per week voor in.

De continue aanwezigheid, maar ook de bereikbaarheid door het hele huis van hen is daarbij een vereiste. Dit gebeurt door middel van een oproepsysteem. De gast kan bellen waardoor via een telefoon de vrijwilligers en verpleging bereikt worden en zij kunnen handelen.

Naast een intern oproepsysteem verzorgt het systeem al het telefoonverkeer van Issoria Hospice & Thuis. Ook de voordeurbel, het eventuele brandalarm en dus in- en externe telefoon komen via dat systeem binnen. Kortom een cruciaal systeem om onze diensten zo optimaal en veilig mogelijk te kunnen verlenen. Inmiddels is het systeem aan vervanging toe. Tijdens het 24 uur durende evenement halen wij hier geld voor op.

Meld je aan via www.tkchallenge.nl/24-uur-voor-issoria/

Gepubliceerd: 15 augustus 2023Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×