(Foto: PR)
Locatie:

De Sterrentuin
Van Diepeningenlaan 110
Leiderdorp

Wanneer:

29 februari t/m 4 april

Entree:

115 euro - 21 euro

Lezingencyclus over biodiversiteit

De grote variëteit van flora en fauna in de natuur waarderen we zeer, maar deze biodiversiteit staat onder grote druk door onder meer ontbossing, intensieve landbouw en klimaatverandering. Dit heeft directe gevolgen voor onze gezondheid, voedselvoorziening en economie. Het behoud van biodiversiteit vergt een geïntegreerde benadering, óók van het overheidsbeleid, op alle niveaus, van mondiaal tot lokaal.

De Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) organiseert op zes donderdagavonden, steeds van 20.00 tot 22.00 uur, een lezingencyclus over dit belangrijke thema, om inzicht te geven in wat biodiversiteit is, wat de bedreigingen zijn, het beleid, de plannen en initiatieven voor bevordering van de biodiversiteit. En handvatten voor ons als burgers om zelf de biodiversiteit te bevorderen.

De cyclus is als volgt opgebouwd:
* 29 februari: Marco Roos (Naturalis): Biodiversiteit: wat houdt dat eigenlijk in? De vestigingsvoorwaarden voor biodiversiteit in 8 V’s.
* 7 maart: Sanne Kruid (Ministerie LNV): Internationaal biodiversiteitsbeleid: van internationale afspraken tot nationale implementatie.
* 14 maart: John van der Willik (Groene Hart Gids): Bedreigde biodiversiteit. Is de zesde massa-extinctie al gaande?
* 21 maart, 20.00 uur: Leo Linnartz (ARK Rewilding Nederland): Rewilding en biodiversiteit.
* 21 maart, 21.00 uur: John van der Willik (Groene Hart Gids): Burgers in beweging: Land van Ons, Buyworld en Herenboeren.
* 28 maart: Menko Wiersema (Groene Cirkels): De Natuur als Partner. Groene cirkels; de renaissance van de Circulaire Economie.
* 4 april: Gemeente Leiderdorp en Milieu Educatief Centrum (MEC): Biodiversiteit in Leiderdorp. Gemeentelijk beleid, beheer en educatie; bevordering zelfwerkzaamheid inwoners.

Kosten: 115 euro voor de cyclus als geheel, of 21 euro per afzonderlijke avond. Informatie en inschrijving: zie www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, mail naar info@volksuniversiteitleiderdorp.nl of bel 06 28415610.

Gepubliceerd: 6 februari 2024



Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×