Treinverkeer rond Leiden kort stilgelegd na incident

6

Vanmiddag werd op last van de politie al het treinverkeer rondom Leiden afgesloten. Tussen twee ex-partner was ruzie ontstaan over de voogdij over hun kind. De man wilde het kind meenemen, maar dat liet de vrouw niet toe. Door de onenigheid ontstond bij omstanders enige commotie. De man ging er vervolgens met de tas van de vrouw per trein vandoor.

Door dit incident vlakbij Leiden Centraal reden er rond 14.15 uur geen treinen meer van en naar Leiden. Omdat niet meteen duidelijk was in welke trein de verdachte was gestapt, moest al het treinverkeer rond Leiden kort worden stilgelegd. Uiteindelijk is de man in een trein op station Haarlem aangehouden. Daarna is het treinverkeer hervat.

Delen

6 reacties

 1. geen politiehelicopter, brandweer en duikteam dit keer? Wie betaalt de maatschappelijke kosten van het stilleggen van het treinverkeer? Sommige mensen moeten gewoon geen kinderen nemen als ze er niet voor kunnen zorgen.

 2. Weer een erbij op sleutelstad die alles weet,en overal commentaar op geeft.
  Nee als ze geen kinderen nemen moet jij je naam maar veranderen.

 3. Piet Pekelharing op

  Maxima? MAXIMA? Hier op Sleutelstad?

  Bij deze kondigen wij van Republikeinen1588 aan dat wij direct na de installatie van de nieuwe Tweede Kamer vragen zullen stellen aan de minister-voorzitter (ook wel minister-president genoemd) omtrent de ministeriële verantwoordelijkheid voor de uitspraken van de burgeres Máxima van Amsberg-Zorreguieta op Sleutelstad.

  Pieter Paulus Pekelharing, lijsttrekker Republikeinen1588

 4. een Leids burger op

  Nou, dit keer vind ik de reactie van Marco E richting "the nanny" wel terecht en toch niet zo dom.

  {Bovendien kan er zo langzamerhand wel een "zwarte" lijst van betweters worden aangelegd.
  Iemand als eric vtg en het beruchte duo KillRdevil & Hendrik mogen daarop natuurlijk ook niet ontbreken. (grapje natuurlijk)}

  Want een opmerking van "the nanny" als "gewoon geen kinderen nemen als ze er niet voor kunnen zorgen"
  lijkt me hier toch niet van toepassing. Dat kind was er al op het moment van de ruzie. Immers toen de ouders besloten een kind te "nemen" zullen ze waarschijnlijk toch niet geweten hebben dat ze pas later ruzie over de voogdij zouden krijgen. Uit de berichtgeving blijkt immers dat het om ex-partners ging die ruzie hadden over de voogdij van hun kind.

  Wèl zou het bijvoorbeeld beter zijn geweest als de ruziënde ouders(ex-partners) het kind (tijdelijk) zouden hebben toevertrouwt aan de zorgen van een goede "nanny" die dan op het kind kon passen.

  Maar dat is héél wat anders dan "gewoon geen kinderen nemen als ze er niet voor kunnen zorgen". Je kunt als ouders immers niet vooraf weten of je later gaat scheiden en daarbij ruzie over de voogdij van de kinderen gaat krijgen.

 5. @een Leids burger:

  Wat heb ik er nu weer mee van doen?
  Ik zeg alleen maar dingen die ik hoor, dus dat heeft niets met betweterigheid te maken…
  En t dan als grapje afdoen, is een steek onder water, dat slaat gewoon nergens op…
  Verder ben ik t wel met je eens, dat t commentaar van the nanny niet correct is, die sloeg de plank inderdaad volledig mis…

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.