de Baanderij in Leiderdorp
(Foto: Sleutelstad)

Leiderdorp ontvangt Woningbouwimpuls

De gemeente Leiderdorp ontvangt 6,7 miljoen euro van het Rijk voor de bouw van 960 woningen in de deelgebieden Meijekwartier en Parkstrip in De Baanderij.

Met de bijdrage van het Rijk wordt het mogelijk om de ontwikkeling voor de deelgebieden verder uit te werken en in uitvoering te nemen. De bouw moet uiterlijk drie jaar na toekenning van de subsidie starten. Voor de WBI-regeling geldt dat minimaal vijftig procent van de woningen betaalbaar is. Dit zijn sociale huurwoningen, middenhuur woningen en koopwoningen tot 390.000 euro.

De gemeente steekt zelf een vergelijkbaar bedrag als cofinanciering in deze ontwikkeling. Wethouder Gebke van Gaal: “Met de Rijksbijdrage kunnen we vervolgstappen zetten in de  ontwikkeling van dit deel van de Baanderij. Bovendien levert dit een belangrijke bijdrage aan de oplossing van het woningtekort.” De gemeenteraad krijgt later dit jaar het voorstel voorgelegd over de gemeentelijke cofinanciering bij deze Rijksbijdrage.

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×