GroenLinks eist duidelijkheid over reserves

Naar aanleiding van een artikel in Vrij Nederland, waarin Leiden ervan wordt beschuldigd ruim 51 miljoen (gulden) te hebben verdoezeld, heeft de fractie van GroenLinks in Leiden het college schriftelijk om opheldering gevraagd. Ook wil GroenLinks het besluit over de verlenging van het contract met Accountantskantoor Ernst & Young opschorten tot meer duidelijkheid is verkregen over hun rol in het gewraakte artikel.

Volgens Vrij Nederland worden gemeenteraden in verschillende gemeenten door hun colleges van B&W misleid als het gaat om de gemeentebegroting. Grote bedragen, in Leiden zou het gaan om 51,1 miljoen gulden, zouden naar vage reserveringsposten worden geboekt, om het geld als het ware `veilig te stellen` voor gemeenteraadsleden die het anders uit zouden willen geven. Wethouder Rogier van der Sande (VVD, financiën) is woedend over het artikel en wil stappen tegen VN ondernemen.

Leiden begroting


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×