Leiden wil gesponsorde bomen

Bij de behandeling van de gemeentebegroting zal een meerderheid van de Leidse gemeenteraad niet akkoord gaan met het voorstel van het college om het aantal bomen in Leiden met 1000 te verminderen. Dat blijkt uit een motie van die strekking die morgen ingediend zal worden door GroenLinks. De motie wordt in ieder geval gesteund door de andere collegepartijen.

Het in stand houden van het bomenbestand moet worden betaald uit geld dat in de jaren 90 is gereserveerd in de zogenaamde Bomennota. Daarin is structureel 45.000 euro opgenomen voor een investeringen in bomen. Ook willen de partijen dat wordt bekeken of bedrijven en inwoners bomen kunnen adopteren.

Advertentie

Leiden begroting


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×