BROEM-dag bij Bevrijdingskerk in Leiden Zuid-West

Sommige automobilisten deden meer dan dertig jaar geleden hun rijexamen. In de tussentijd zijn er veel verkeersregels veranderd en zijn er nieuwe regels bijgekomen. Daarom is woensdag 10 april `BROEM-dag` voor de Leidse regio. BROEM staat voor BReed overleg Ouderen En Mobiliteit.

Het oefenterrein waar de oudere automobilisten hun rijvaardigheid gaan testen is het gebied rond de Bevrijdingskerk in Leiden Zuid-West. De BROEM-dag is speciaal voor automobilisten van vijftig jaar en ouder. De dag is een initiatief van diverse ouderenorganisaties, gemeenten en organisaties op het gebied van verkeersveiligheid. De organisatoren benadrukken dat de rijvaardigheidstest geen examen is. De resultaten hebben geen consequenties voor het rijbewijs. De dag is opgezet omdat er geen nascholingscursussen zijn voor oudere automobilisten. Ook vindt er geen controle plaats vanuit de overheid. Doordat het gehoor- en gezichtsvermogen van ouderen ongemerkt kan verslechteren, kunnen gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. Tijdens de dag rijdt een adviseur met iedere deelnemer mee om advies te geven over de rijstijl. Daarnaast maken de autorijders een test over de verkeersregels. Het derde onderdeel bestaat uit een gehoor-, ogen- en reactietest. De kosten voor deze dag zijn 15 euro per persoon. De deelnemers kunnen kiezen tussen het ochtend- of het middagprogramma. Aanmelden voor de rijvaardigheidstest kan tot eind maart. – Telefonisch bij de heer J. Remmerswaal (071-5762051 of 06-54717681) – Schriftelijk onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en voorkeur dagindeling ochtend of middag. Aanmelding in een gefrankeerde envelop sturen aan: de heer J. Remmerswaal, C. de Houtmanplantsoen 7, 2253 VV Voorschoten; – Per e-mail bij: remvis@hetnet.nl onder vermelding van boven gevraagde gegevens.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×