Tijdelijke plek Slaaphuis aan Breestraat

Het Slaaphuis voor nachtopvang van daklozen wordt tijdelijk gevestigd in het voormalige pand van het Hoogheemraadschap aan de Breestraat 46-48. De huidige vestiging van het Slaaphuis aan de Nieuwsteeg is om veiligheidsredenen en vanwege de slechte staat van het pand niet meer te gebruiken. De winkeliersverenigingen van de Breestraat en de Haarlemmerstraat zijn fel tegen de komst van de nachtopvang. Ze vrezen voor overlast en een toename van het aantal winkeldiefstallen. Omwonenden worden binnenkort geïnformeerd tijdens een inspraakavond.

Omdat het zoeken naar een definitieve nieuwe ruimte, waarin ook de crisisopvang kan worden gevestigd, te lang duurt, heeft het gemeentebestuur besloten het Slaaphuis voor de duur van ongeveer drie jaar aan de Breestraat te vestigen. Het Slaaphuis aan de Breestraat zal bestaan uit achttien slaapplaatsen, waarvan er twee beschikbaar zijn voor noodopvang. De openingstijden zijn van 20.00 uur tot 9.00 uur de volgende dag. De ingang van het Slaaphuis is aan de achterkant van het pand, aan de Boommarkt. Daklozen die gebruik maken van de slaapplaatsen, moeten om uiterlijk 22.30 uur binnen zijn. Gedurende de openingstijden is er professionele begeleiding in het pand aanwezig. Voor de twee bedden die beschikbaar zijn voor noodopvang kunnen gedurende de gehele nacht slapers worden aangemeld. Deze aanmeldingen gebeuren altijd onder (politie)begeleiding. Voordat het pand als Slaaphuis in gebruik kan worden genomen, zal het eerst moeten worden verbouwd. De aanvraag voor een bouwvergunning is inmiddels ingediend. Binnenkort wil de gemeente een informatieavond organiseren over de plannen voor de nieuwe vestiging van het Slaaphuis. Bij deze informatieavond zal behalve stichting De Binnenvest en de gemeente ook de Stichting Leidse Studentenhuisvesting (SLS) aanwezig zijn als beheerder van het pand. Het Slaaphuis aan de Breestraat zal bestaan uit achttien slaapplaatsen, waarvan er twee beschikbaar zijn voor noodopvang. De openingstijden zijn van 20.00 uur tot 9.00 uur de volgende dag.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×