Hoogte salaris politiestudenten hangt af van vorig loon

De Politie Hollands Midden gaat studenten die starten met het nieuwe politieonderwijs niet meer standaard het beginsalaris van 1178 euro betalen. De hoogte van het salaris gaat afhangen van het loon dat de student had voordat hij aan de politieopleiding begon. Deze maatregel moet de stap naar de politie kleiner maken.

Hollands Midden wil dit jaar zestig studenten werven voor de opleiding ‘allround politiemedewerker’. In augustus 2002 start de eerste groep Hollands Midden–studenten op de politieschool in Den Haag. In november gaat de tweede groep van 30 in opleiding. De Politie Hollands Midden mikt niet alleen op de jongeren, maar is ook op zoek naar oudere kandidaten tot maximaal 42 jaar. Voor informatie kan contact opgenomen worden met de wervingsadministratie, telefoonnummer 071 – 5459536. Het politieonderwijs is dit jaar volledig vernieuwd. De nieuwe vierjarige opleiding sluit nauw aan bij het reguliere beroepsonderwijs en is een combinatie van leren en werken. Al heel snel zijn politiestudenten inzetbaar in het politievak. Na twaalf weken wordt de eerste studieperiode afgesloten en kunnen de studenten met de opgedane kennis een bijdrage leveren aan de veiligheid en leefbaarheid in de week.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×