Landelijke voorlichtingsdag 2002 bij COC Leiden

Zaterdag 1 juni wordt door het COC Leiden onder het motto “Over de grenzen van je cultuur” de landelijke voorlichtingsdag over homosexualiteit gehouden. De voorlichtingsdag maakt deel uit van de grote campagne `Zoek de homo` die het COC Leiden op 11 april is begonnen. De dag wordt afgesloten met een groot feest waar onder andere Imca Marina zal optreden. Het COC heeft een speciale website campagne-site voor de actie.

Met posters, folder, publiciteit, trainingen en voorlichtingsdagen wil het COC Leiden dat jongeren, docenten en ouders meer begrip krijgen voor homoseksualiteit. “Een beetje meer begrip en tolerantie is alleen mogelijk als je er iets vanaf weet. En dat ontbreekt er vaak aan”. De campagne is niet alleen gericht op homoseksuele jongeren, maar vooral ook op hun omgeving: vrienden, ouders, docenten en klasgenoten. De campagne is het initiatief van het COC Leiden en wordt gefinancierd door de gemeente Leiden, de provincie Zuid-Holland en enkele particuliere fondsen. De campagne is voorbereid op advies van gemeenten, de GGD, Maatschappelijke Dienstverlening Midden-Holland, docenten van diverse scholen en het landelijke kantoor van het COC. Onderdelen van de campagne zijn de distributie van folders aan alle jongeren van 14 tot 20 jaar (april), de landelijke voorlichtingsdag voor voorlichters op het gebied van homoseksualiteit (juni), een dag voor ouders (oktober) en een seminar voor docenten (november).

Leiden homo


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×