In Utrecht wordt sinds vorig jaar een proef gedaan met cameratoezicht in uitgaansgebieden. Onder het motto "Veilig uitgaan, een bekeken zaak" bekijken politie en gemeente in hoeverre deze methode van toezicht een bijdrage levert aan de veiligheid op straat.

CDA wil proef met cameratoezicht

In navolging van de VVD is nu ook de CDA-fractie voor toezicht met camera`s in Leiden. Fractievoorzitter Wim Bleijie pleitte dinsdagavond voor een proef met camera`s op een plek waar mensen zich nu echt onveilig voelen. Pas daarna wil de partij een definitieve keuze maken voor deze vorm van toezicht.

Filip van As (ChristenUnie) waarschuwde voor een `sociale verharding` die door het plaatsen van camera`s in de hand zou worden gewerkt. Uit ervaringen die in Engeland met de camera`s zijn opgedaan, blijkt bovendien dat ze op termijn geen effect hebben, aldus van As.

Leiden cameratoezicht


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×