Succes met cameratoezicht in Gouda

Het cameratoezicht in Gouda lijkt een positief effect te hebben. Sinds een maand experimenteren toezichthouders van de gemeente met dertig vaste en draaiende camera’s rond het station en op de vier grote parkeerplaatsen. Dat meldt RTV West. Bij de officiele opening van het camertoezicht meldde burgemeester Cornelis van Gouda vandaag dat er al tien criminelen op heterdaad zijn betrapt en aangehouden.

Ook hebben de camera’s een preventieve werking. Zo is het aantal autoinbraken op de parkeerplaatsen gedaald. Volgens Cornelis treedt er vooralsnog geen verschuiving op van de overlast. In Leiden werd het instellen van cameratoezicht vorige maand door een meerderheid van de gemeenteraad verworpen.

Geen categorie cameratoezicht


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×