Pharming werkt samen met concurrent GTC

Het Leidse biotechnologiebedrijf Pharming heeft een overeenkomst gesloten met GTC Biotherapeutics voor het versneld in de markt zetten van nieuwe medicijnen, antistoffen tegen vormen van kanker en infectieziekten.

Directeur R. Strijker van Pharming noemt woensdag de samenwerking met GTC uniek. ,,Voorheen waren we juist bezig elkaar heel erg te beconcurreren. We hebben nu besloten samen te werken, omdat GTC de technologie heeft voor het ontwikkelen van de medicijnen en wij de runderen om ze in te ontwikkelen“, aldus Strijker. ,,Door deze samenwerking slaan we twee vliegen in een klap. We krijgen meer zicht op belangrijke technologie en we komen op een goedkope manier aan geld“, stelt Strijker. Pharming krijgt van GTC een voorschot van 1,5 miljoen euro en royalties op producten die GTC met behulp van de technologie van Pharming produceert.

Leiden pharming


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×