Weinig belangstelling inloopmiddag stadhuis

Het was overal aangekondigd, daar zal het niet aan gelegen hebben dat er bijna niemand zaterdagmiddag een bezoekje bracht aan het stadhuis. Van 12.00 tot 15.00 uur konden inwoners van Leiden vragen stellen aan raadsleden. Over hoe dat nou precies zit met die gekozen burgemeester en of ze nou ook op Pink of Peter konden stemmen. Slechts een enkeling nam wel de moeite.

De raadsleden waren er wel, ook de pers en de burgemeesters van Best en Pijnacker-Nootdorp waren er. En een enkele Leidenaar. Filip van As had rond 12.30 uur, als enige, een ouder echtpaar aan zijn tafeltje. De overige raadsleden doodden de tijd met speculeren wie Melanie Schultz opvolgt als wethouder als haar gesprek met Gerrit Zalm leidt tot een ministerspost in het kabinet Balkenende, maar dat was zo`n beetje het enige echt spannende gespreksonderwerp. Zelfs het verwijderingsartikel (GroenLinks komt met een voorstel tot afschaffen, zo meldde fractievoorzitter Dirk van den Bosch) en het burgemeestersreferendum zelf, deden de gemoederen nauwelijks hoog oplopen. Okee, toegegeven, Jan-Jaap de Haan (CDA) meent dat een dergelijk referendum mogelijk strijdig is met de wet en Leendert de Lange (VVD) houdt het erop dat het niet in de geest der wet is. Immers, het nieuwe kabinet komt met een voorstel voor een echt gekozen burgemeester. Zo-eentje die zelf dingen vindt en zegt en bovendien zijn eigen wethoudersploeg samenstelt. Dat ziet de Lange wel zitten. Hij was blij verrast met dit vooruitstrevende standpunt van zijn partij. Of `ie zelf wethouder wethouder wil worden als Schultz naar Den Haag vertrekt? “Dat is niet aan de orde”. waar hebben we dat toch vaker gehoord? Wel toont de Lange zich verheugd over het feit dat de VVD `een brede peiling` aan het houden is onder `jong talent` binnen de partij. Zelf is `ie overigens niet gebeld. Ondertussen leidt CDA-voorman Wim Bleijie enkele Duitse toeristen rond in de Burgerzaal: “Schön, sehr schön hier”. Bleijie had het sowieso druk, want eerder die middag stond hij ook al iemand uit Capelle te woord.

Leiden Verkiezing burgemeester Leiden 2003


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×