Verkiezingsdebat burgemeesterskandidaten op Hogeschool

In de aanloop naar het burgemeestersreferendum op 11 maart, vindt er donderdag 6 maart om 20.00 uur een burgemeestersdebat plaats op Hogeschool Leiden. Het debat wordt georganiseerd door studenten van de opleiding communicatie. Het debat is een van de weinige openbare gelegenheden om de twee kandidaten, te weten Henri Lenferink (PvdA) en Harry Groen (VVD), tegenover elkaar te zien. De thema¹s die aan de orde komen zijn onder andere: veiligheid en openbare orde, bereikbaarheid, wonen en werken en het imago van Leiden. Ton van Brussel zal het debat leiden.

Kandidaten reageren op Leidse politieke actualiteit

Leiden is de derde gemeente in Nederland waar de burgers de gelegenheid krijgen hun stem uit te brengen op hun favoriete kandidaat voor het burgemeesterschap. Dit is de eerste keer dat een dergelijk referendum plaatsvindt in een stad met meer dan 100.000 inwoners. In het debat zal naar voren komen wat de twee kandidaten van elkaar onderscheidt, zowel beleidsmatig als qua persoonlijke politieke stijl. Zij zullen reageren op concrete en actuele Leidse politieke vragen en thema’s. Bovendien zal er voor het publiek ruimte zijn om vragen te stellen. Eventuele suggesties voor de inhoud van het debat zijn welkom op leidenkiest@hotmail.com

De voorzitter, Ton van Brussel, was voorheen werkzaam als hoofdredacteur van het Leidsch Dagblad, NOVA en programmadirecteur van de VARA. Tegenwoordig werkt hij bij de NOS. Ton van Brussel zal aan de hand van eerdergenoemde thema’s onder andere ingaan op de volgende punten: preventief fouilleren, parkeren, de Rijn-Gouwelijn, (studenten-)huisvesting, werkgelegenheid en het terugbrengen van vertrouwen en daadkracht in de Leidse politiek.

Geïnteresseerden zijn donderdag 6 maart vanaf 19.30 welkom om het debat op Hogeschool Leiden aan de Zernikedreef 11 bij te wonen. De hogeschool ligt op loopafstand van Centraal Station en is ook per bus goed te bereiken.

Advertentie

Leiden Verkiezing burgemeester Leiden 2003


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×