"Leiden, een stad om te winnen"

Zoals verwacht heeft de gemeenteraad woensdagavond besloten om een burgemeestersreferendum te houden. Alleen de VVD, het CDA en de ChristenUnie stemden tegen. Aangezien de Pvda-fractie al weken geleden was begonnen aan een draai van 180 graden (de fractie was aanvankelijk tegen een dergelijk referendum) kwam dat voor niemand meer als een verrassing. D66 had duidelijk moeite met het feit dat de Pvda nu ging strijken met de eer van dit D66 item pur sang.

“Mag ik u erop wijzen dat onze partij al sinds 1966 voor een gekozen burgemeester is”, probeerde Olav Welling de partij-eer nog een beetje te redden. Het maakte weinig indruk. Toen de Pvda bij monde van fractievoorzitter Conny Broeyer ook nog het pakkende referendum-motto “Leiden, een stad om te winnen” lanceerde, was de strijd om de gunst van de voorstanders helemaal gestreden.

Leiden Verkiezing burgemeester Leiden 2003


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×