De komende en vertrekkende wethouder van Economische Zaken. Foto`s: Chris de Waard.

Geertsema wethouder Economische Zaken

Alexander Geertsema is vandaag voorgedragen als kandidaat-wethouder van Economische Zaken. Hij volgt Melanie Schultz op die staatssecretaris wordt. De VVD presenteerde de 46-jarige wethouder in spé vanmorgen op een persconferentie op het Leidse stadhuis. Geertsema zei niet verwacht te hebben ooit nog wethouder te zullen worden. Hij was dan ook blij verrast dat hij de felbegeerde functie nu alsnog kan gaan vervullen.

Alexander Geertsema is 46 jaar en zit sinds 1986 in de Leidse gemeenteraad. Binnen de Raad is hij actief geweest in tal van commissies, ook heeft Geertsema de gemeente vertegenwoordigd in vele externe organen. Thans is hij plaatsvervangend voorzitter van de Gemeenteraad en voorzitter van de commissie Ruimte en Groen. Begin september zal Geertsema in de eerste gemeenteraadsvergadering na het zomerreces worden benoemd. Eerder werd vanuit de VVD-fractie de voordracht van raadslid Greetje van Gruting bevestigd. Deze informatie bleek dus onjuist. Geertsema`s plek in de fractie wordt ingenomen door de huidige fractie-assistent Paul Laudy.

Leiden geertsemaweg


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×