Sluit de straat op autovrije dag

Wijk- en buurtverenigingen of individuele burgers die op de Europese autovrije dag, zondag 22 september, iets speciaals in hun straat of wijk willen organiseren, kunnen de gemeente vragen om één of meer straten die dag helemaal af te sluiten. De gemeente wil graag meewerken aan dergelijke initiatieven op voorwaarde dat er voldoende voorstanders in een buurt zijn. Het gaat daarbij wel uitdrukkelijk om kleinschalige activiteiten op straat- of wijkniveau, zo blijkt uit de antwoorden van het college op vragen van Leiden Weer Gezellig / De Groenen.

Zo zal bijvoorbeeld een skatewedstrijd op de Willem de Zwijgerlaan niet gehonoreerd kunnen worden, omdat dat teveel overlast voor het verkeer oplevert. Aanvragen voor een dergelijk groot evenement moeten voor 1 december worden ingediend. Alleen dan kunnen ze eventueel worden opgenomen in de evenementenkalender van het volgende jaar. Bewoners(organisaties) kunnen aanvragen indienen bij het evenementenbureau van de gemeente. Het bureau is te bereiken op 071 516 51 41.

Leiden autovrij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×