17 september autovrije zondag in Leiden

In heel Nederland wordt op zondag 17 september een autovrije zondag gehouden, ook in Leiden. De binnenstad wordt van 12.30 uur tot 17.30 uur grotendeels afgesloten voor auto’s en brom- en snorfietsen. Er zullen die dag diverse sportactiviteiten, workshops en muziekoptredens plaatsvinden. Met de autovrije zondag wordt niet alleen in Nederland maar ook in een groot aantal Europese steden aandacht gevraagd voor het belang van schone lucht en worden de straten voor één dag teruggegeven aan fietsers, kinderen en voetgangers.

Het afgesloten gebied op de autovrije zondag omvat de Langegracht, Klokpoort, Pelikaanstraat, Hooigracht, Watersteeg, St. Jorissteeg, Korevaarstraat, Jan van Houtkade, Witte Singel, Noordeinde, Rapenburg, Prinsessekade, Turfmarkt, de Nieuwe Beestenmarkt én het gebied daarbinnen. Het comité Autovrije Zondag, dat bestaat uit het Astmafonds, Milieudefensie, Platform Gehandicapten Leiden, de Fietsersbond en plaatselijke politici, organiseert de dag. Meer informatie is te vinden op de site van de gemeente.

Leiden autovrij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×