Leidse steun voor Buffalo City

Aanstaande maandag bespreekt het college van Burgemeester en Wethouders een voorstel van GroenLinks-wethouder Mohammed Rabbae om € 15.000 beschikbaar te stellen voor de Leidse zusterstad Buffalo City. Het vroegere East London is getroffen door overstromingen.

Door recente overstromingen in Buffalo City zijn met name huizen in de krottenwijken vernield en zijn mensen dakloos zijn geraakt. Er is op korte termijn vooral behoefte aan dekens, kleding e.d. Op de lange termijn moeten er oplossingen komen voor de wederopbouw van woningen en het herstellen van de infrastructuur. Momenteel wordt door onder andere de Stichting Stedenband Buffalo City Leiden en organisaties als ROC, Politie, Museum van Volkenkunde, Leidse Hogeschool en politieke partijen een inzamelingsactie voorbereid. In november wordt een speciale week gehouden om geld in te zamelen.

Advertentie

Leiden buffalo city stedenband


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×