Met bovenstaande bon krijgen honden- en kattenbezitters 10 euro korting op het chippen van hun huisdier.

Chipactie bij dierenasiel

Van 23 september tot­ 1 november kunnen honden- en kattenbezitters hun huisdier meet korting laten chippen bij het dierenasiel Stevenshage. Chippen is zo langzamerhand een begrip in de dierenvriendenwereld. Met een speciale kortingsactie wil het asiel nu nog meer honden en katten te laten chippen, zodat ze bij vermissing sneller herenigd kunnen worden met hun baas. Stevenshage en de Dierenbescherming hebben samen deze actie georganiseerd met ondersteuning van een groot aantal dierenartsen in het werkgebied van Streek-Dierentehuis Leiden Stevenshage.

Elke vakantieperiode is een gevaarlijke tijd voor katten en honden. Dieren in een vreemde omgeving raken sneller hun oriëntatie kwijt en gaan zwerven. Huisdieren voelen de onrust van de komende vakantie aan en zoeken een rustiger onderkomen. Katten blijven weg, honden gaan op stap. Helaas moet elk jaar weer worden geconstateerd dat een aantal van deze zwervers wel erg “toevallig” vlak voor de vakantie op pad gingen. De gevonden dieren worden opgevangen in Streek Dierentehuis Leiden-Stevenshage waar voor Leiden en 15 omliggende regiogemeenten de opvang van zwerf- en afstandsdieren verzorgd wordt. De meeste `zwervers` vinden na verloop van tijd weer een goed tehuis en in gelukkige gevallen ook weer hun eigen huisadres. Maar, alles zou zo veel makkelijker en sneller verlopen wanneer katten en honden gechipt zouden zijn. Op deze chip (ter grootte van een rijstkorrel) die onderhuids in het losse vel van de nek van de dieren aangebracht wordt, staat een nummercode die overeenkomt met de adresgegevens van de eigenaar van de kat of hond. Bij de aanmelding van de chip voor uw huisdier is het verstandig om ook het nummer van uw mobiele telefoon te laten registreren zodat u ook buiten uw woonplaats of in het buitenland bereikbaar bent. Een gechipte zwerver die bij Stevenshage binnenkomt hoeft dus alleen maar even gescand te worden en het woonadres van het dier is bekend. Speciale kortingsactie Om nog meer eigenaren over de streep te trekken wordt er van 23 september tot en met 1 november 10 euro korting gegeven op het chippen. U betaalt voor het chippen bij uw dierenarts dan slechts € 16,50 in plaats van € 30,00. De Dierenbescherming draagt per ingebrachte chip € 10,00 in de kosten bij. De dierenartsen berekenen in deze periode een lager tarief voor de behandeling. De actie wordt officieel gestart tijdens Beestenspul op 21 en 22 september waar ook bonnen zullen worden uitgereikt. De actie is geldig voor inwoners van Alkemade, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnsburg, Rijnwoude, Sassenheim, Valkenburg, Voorhout, Voorschoten, Warmond en Zoeterwoude. De adressen van deelnemende dierenartsen staan op de website van Stevenshage.

Leiden stevenshage


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×