Aftrap Rembrandtgala in Groenoordplaza

Hoofdsponsor Fortis Bank, regio Den Haag/Leiden, ziet het helemaal zitten. Het Rembrandtgala dat op 6 november voor het eerst in GroenoordPlaza wordt gehouden, wordt een landelijk succes. Zeker als het aan de initiatiefnemer de stichting Rembrandtgala ligt. Leiden kan er niet meer omheen: Rembrandt van Rijn vindt in 2002 opnieuw een thuis in de sleutelstad, zijn geboortestad. Vanmiddag tekende Fortis Bank regio-directeur Jan van den Bosch onder het toeziend oog van burgemeester Lemstra in de B&W-kamer van het stadhuis een overeenkomst die de bank verbindt aan het prestigieuze Rembrandtgala.

Het gala zal in ieder geval tot 2006, wanneer de 400ste verjaardag van Leidens eigen boreling wordt gevierd, een jaarlijks terugkerend feest zijn. In 2006 wordt `s werelds beroemdste schilder in heel Nederland groots herdacht. Leiden moet daarin centraal staan, zo hebben de oprichters van de stichting Rembrandtgala gedacht. Vandaar het idee voor een chique feest. “Het is de bedoeling het gala tot een jaarlijks terugkerend, landelijk evenement, te maken”, vertelt secretaris Stephan van den Berg; in het dagelijks leven accountant bij HBBK in Leiderdorp. “Aan het gala is een prestigieuze kunstprijs verbonden: de Jonge Rembrandt. Een prijs voor een talentvolle jonge kunstenaar in Nederland.” Van den Berg is ervan overtuigd dat het Rembrandtgala in 2006 uitgebreid is tot een landelijk succes. “Dit jaar presenteren we het gala in GroenoordPlaza.Volgend jaar gaan we wellicht naar het Kuhrhaus, in 2004 kan Utrecht op ons lijstje staan. We hebben nu al veel gegadigden uit de regio. Van Den Haag tot Amsterdam is men geïnteresseerd en bereid om naar Leiden af te reizen.” De stichting Rembrandtgala is een initiatief van een aantal Leidse ondernemers. Van den Berg: “We vonden dat er iets speciaals in Leiden rondom Rembrandt moet plaatsvinden. Het is dan ook de bedoeling dat het Rembrandtgala in 2006 plaatsvindt in de Pieterskerk. Uit de fundraising, in de komende vijf jaar, wordt geld geschonken aan het fonds voor de internationale viering van Rembrandts 400ste verjaardag in Leiden. Daarvoor is het gala in het leven geroepen.”

Leiden rembrandtgala


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×