Open dag dierentehuis

Op zaterdag 5 oktober houden de Nederlandse dierenasielen een open dag. Streek-Dierentehuis Leiden Stevenshage zal de deuren open tussen 11.00 en 16.00 uur. Het bezoekadres van Stevenshage is: Kenauweg 1 in Leiden.

De gehele dag is er op het overdekte voorplein van Stevenshage weer een gezellige dieren-infomarkt. Naast een eigen stand van het Streek-Dierentehuis, waar informatie gegeven wordt over de speciale chip-actie, zijn er vele stands van andere dierenbeschermingsorganisaties, waaronder de Dierenbescherming en haar Landelijke Inspectiedienst en de Stichting Buitenlandse Asielen. Speciaal voor de kinderen is er een grimeur die hen omtovert tot kleurrijke kat of hond of een ander favoriet dier.

Rond 12.00 uur wordt aan de achterzijde van Stevenshage het nieuwe ‘dierenbos’ geopend, een groot bebost uitlaatgebied waar de honden van het Streek-Dierentehuis heerlijk kunnen ravotten en frisse lucht halen. Deze nieuwe speelplaats, waar de dieren ook goed geobserveerd kunnen worden voor wat betreft hun ‘sociale’ gedrag, werd gefinancierd door de Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren, de Dierenbescherming afdeling Leiden e.o. en enkele van onze trouwe donateurs, die gezamenlijk een aanzienlijk bedrag bijeenbrachten. Verder wordt er bij opbod een origineel dierenschilderij verkocht van de bekende schilderes Nel van Wijngaarden. Ook zal de nieuwe bedrijfsauto speciaal bestemd voor diervervoer, aan Stevenshage worden overgedragen.

De hele middag staan medewerkers en vrijwilligers klaar om informatie te geven over het werk van Streek-Dierentehuis Leiden Stevenshage en de dieren waar een goed tehuis voor gezocht wordt. De deuren van de katten-, honden- en knaagdieren- en vogelhokken blijven echter gesloten. Wie interesse heeft om een dier vanuit Stevenshage in huis op te nemen kan wel komen kijken en interesse tonen. De medewerkers van Stevenshage zullen na de Open Asieldag dan contact opnemen en een afspraak maken zodat u in alle rust nog eens terug kan komen om een en ander door te spreken. Juist impulsieve beslissingen doen dieren terechtkomen in Stevenshage en bij een herplaatsing in een nieuwe omgeving moet dit absoluut vermeden worden.
Dierenliefde is een serieuze zaak en dat willen medewerkers en vrijwilligers graag aan u laten zien.

Chipactie
Extra aandacht is er op de Open Dag voor de chip-actie die Stevenshage samen organiseert met de Dierenbescherming. Chippen is een eenvoudige ingreep waarover in de behandelkamer van Stevenshage uitleg wordt gegeven. Bij het chippen wordt met een injectienaald een chip zo groot als een rijstkorrel ingebracht in het losse nekvel van uw kat of hond (die daar overigens niets van merkt…) Op deze chip staat een nummercode die gelezen kan worden met een scanapparaat. Deze nummercode komt overeen met het huisadres van het dier en zo kan de kat of hond weer worden herenigd met de baas. Een heleboel dieren- en mensenleed kan zo worden voorkomen.

Gedurende de hele maand oktober kunt u uw huisdier (op afspraak) bij de dierenartsen in 15 gemeenten in de Leidse regio laten chippen voor slechts € 16,50.Tijdens de Open Dag zullen bonnen worden uitgereikt die ingevuld en ingeleverd bij de dierenarts korting geven. Op de bon staan de gemeentes die aan de chip actie deelnemen. Ook in diverse weekbladen zullen de bonnen worden afgedrukt.

Advertentie

Leiden stevenshage


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×