Foto: www.aalmarkt.org

Nieuw Aalmarktplan bijna klaar

Maandag komt de projectgroep Nieuw Aalmarktplan (NAP) met het conceptplan voor het Aalmarktgebied. Wytze Patijn en Ulrich Keppler presenteren dan de slotpresentaties van het stedenbouwkundig plan en het verkeersonderzoek. De projectgroep wil vóór 1 oktober tot overeenstemming te komen en een advies aan het College van burgemeester en wethouders aanbieden.

De projectgroep Nieuw Aalmarktplan (NAP) met daarin 21 vertegenwoordigers uit de stad ging op 10 april van dit jaar van start. De NAP kreeg zes maanden de tijd om met een nieuw Aalmarktplan te komen, een plan om het gebied rond de Aalmarkt te versterken met winkels, parkeergelegenheid en culturele voorzieningen. De instelling van de projectgroep was het gevolg van een afspraak die het college eind januari maakte met de Werkgroep Referendum Aalmarkt. Die werkgroep was het niet eens met het planconcept ‘Leve de Aalmarkt’, onder meer vanwege de voorgenomen sloop van de Aalmarktschool. Een referendumaanvraag over het planconcept werd op het laatste moment door de werkgroep ingetrokken, toen ze met de gemeente overeen kwam om samen met verschillende betrokkenen uit de stad een projectgroep samen te stellen, die een nieuw Aalmarkt plan zou uitwerken. Relevante site: www.aalmarkt.nl Gemeentelijke Website www.aalmarkt.org Website omwonenden

Leiden Aalmarktproject


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×