Al weken voert de NS 's nachts werkzaamheden uit aan het spoor tussen Leiden en Alphen. Al vier keer ging het mis en ontspoorde een werktrein.

Alweer trein ontspoord bij Lammenschans

Voor de vierde keer in enkele weken tijd is vannacht een werktrein ontspoort tussen Leiden Lammenschans en Alphen aan den Rijn. Deze week was het al de tweede keer, ook dinsdag ontspoorde een werktrein op hetzelfde traject.

De reizigersvereniging ROVER toont zich ongerust nu de oorzaak nog steeds niet achterhaald is. ROVER wil garanties voor de veiligheid van het gewone treinverkeer. Reizigers moeten donderdag tussen Leiden en Alphen opnieuw rekening houden met een vertraging van 30 tot 60 minuten. Er zijn bussen ingezet. Volgens de NS ontspoorde de trein doordat er teveel stenen tussen de rails lagen. De werktrein egaliseerde het spoor na eerdere werkzaamheden. Doordat de trein teveel stenen tussen de rails legde, liep hij uit het spoor. Of dat ook de oorzaak is van de drie eerdere ontsporingen is niet bekend.

Leiden werktrein


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×