PvdA wil autolozere zondag

Naar aanleiding van de zondag gehouden ‘autoloze’ dag, waarbij vooral het grote aantal door de stad rijdende auto’s opviel, heeft de fractie van de PvdA schriftelijke vragen gesteld aan het College van burgemeester en wethouders. De partij wil weten of Leiden volgend jaar weer meedoet en zo ja, of dan een ‘substantieel deel van het centrum’ autovrij gemaakt kan worden. In elk geval het gebied rond de Breestraat, inclusief de Breestraat zelf, zou autovrij moeten zijn. Volgens wethouder VVD-wethouder Geertsema is het autovrij maken van straten een kostbare aangelegenheid. Zo moet de gemeente bijvoorbeeld Connexxion schadeloos stellen voor bussen die niet, of om moeten rijden.

“Een groot aantal deelnemers (aan de autoloze dag, red.) waarvan veel ouders, aanwezig met hun kinderen, sprak tegen ons hun verbazing uit dat met name de sprookjestocht plaatsvond op plekken, waar anders ook geen auto’s toegelaten waren. Met hen zijn wij van mening dat het veel meer effect heeft als dit soort activiteiten op plekken plaatsvindt, waar gewoonlijk auto’s en ander gemotoriseerd verkeer rijden”, aldus de PvdA-fractie in hun brief aan het college.

Overigens had diezelfde PvdA zelf ook een activiteit voor kinderen georganiseerd. Kinderen konden als Klein Duimpje in Zeven Mijls (rubberen) laarzen door de altijd autovrije Ketelboetersteeg lopen. Volgend jaar misschien dus op de Breestraat zelf.

Advertentie

Leiden autovrij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×