Gemeente meldt actie raadslid bij politie

Woedend is ze, ex-LWG/De Groenen raadslid Margje Vlasveld. Woedend op het college en op de Leidse politie. Vorige week meldde de fractievoorzitter van LWG/De Groenen, Jacques de Coo, in de gemeenteraad dat hij woensdag actie gaat voeren tegen McDonald’s in Leiden. De Coo wil zo op wereldvoedseldag ‘zijn steentje bijdragen door misstanden bij McDonald’s onder de aandacht te brengen’. Vandaag werd hij door de politie gebeld met de vraag wat hij precies van plan is. “Werkelijk te gek voor woorden”, aldus een furieuze Vlasveld. “Hoe haalt de gemeente het in zijn hoofd om de politie te waarschuwen voor een raadslid dat gebruik zal maken van het recht op vrije meningsuiting? Heeft de politie niets beters te doen dan een gerespecteerd raadslid lastig te vallen en in het verdachtenbankje te plaatsen”, zo vraagt ze zich af.

De fractie van LWG/De Groenen heeft zich in het verleden al meerdere malen uitgesproken over de praktijken van de hamburgergigant en over het gedrag van wethouders die het bedrijf helpen promoten in het bijzonder. “McDonald’s heeft niet alleen een schandalige feodale bedrijfscultuur waarin het lidmaatschap van een vakbond al snel kan leiden tot ontslag, maar ook een verwerpelijke invloed op onze samenleving en op de jeugd in het bijzonder door misleidende en op kinderen gerichte reclame voor ongezonde produkten die met veel dierenleed en milieubederf gepaard gaan”, zo schrijft Vlasveld in een boze e-mail aan de plaatselijke pers.

“In Leiden blijkt vandaag wat een overtrokken reacties kan zoiets teweeg kan brengen! De gemeente waarschuwt de politie die vervolgens van plan is om Jacques de Coo de hele dag in de gaten te houden! Hij wordt daardoor in een bepaalde hoek gedrukt, alsof hij een potentiele relschopper of crimineel zou zijn! De vraag rijst ook of de politie in Leiden niets beters te doen heeft.  Hoeveel misdrijven liggen er op de plank te wachten tot ze eindelijk in behandeling genomen worden? Hoeveel dossiers worden er gesloten omdat er geen personeel is om de zaken op te lossen?”

“In plaats van kennis te nemen van de boodschap van kritische burgers schiet de gemeente direct in een kramp door een vreedzaam, gerechtvaardigd en broodnodige protest. Dat is een ernstige  en griezelige zaak!”, zo besluit het voormalige raadslid haar tirade.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×