Ook particuliere parkeergarage wordt goedkoper

Niet alleen de tarieven van de gemeentelijke Haarlemmerstraatgarage aan de Ir. Driessenstraat gaan omlaag, ook de Hoogvlietgarage doet mee aan de prijsverlaging. Wethouder Alexander Pechtold heeft dat afgesproken met de eigenaar van de garage. De gemeente hoeft daarbij naar verwachting geen gederfde inkomsten te compenseren, aldus Pechtold die de onderhandelingen op korte termijn hoopt af te ronden. Met de Digrosgarage kon hij een dergelijke afspraak niet maken.

De veranderende parkeertarieven zijn onderdeel van een enorme operatie om de komende jaren een tekort op de Leidse begroting van in totaal zo’n 53.000.000 euro weg te werken. Het parkeren op straat wordt daarbij fors duurder, terwijl parkeren in de twee parkeergarages goedkoper wordt.

Hoeveel een uur parkeren gaat kosten, maakt Pechtold pas over een paar weken bekend.

Leiden parkeertarieven


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×