Geweldadige overval in Pelikaanhof

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er een uiterst geweldadige overval plaatsgevonden in een woning aan de Pelikaanhof. Tussen 03:30 en 05:00 uur is een 18-jarige vrouw door een (vermoedelijk) onbekende man in haar woning overmeesterd. Tussen dader en slachtoffer ontstond een worsteling, waarbij de vrouw de overvaller in het gezicht heeft gebeten. De vrouw heeft de overval tenauwernood overleefd.

De politie heeft een rechercheteam gevormd om de overval te onderzoeken. De politie heeft nog geen idee, waarom de overvaller juist bij de 18-jarige is binnengedrongen. Ook is nog niet bekend of er iets vermist wordt. De technische recherche heeft in de woning een sporenonderzoek uitgevoerd. Daarnaast is het rechercheteam bezig met het verhoren van een groot aantal mensen waaronder medebewoners en medestudenten van het slachtoffer.

Volgens Persofficier van Justitie Rijsdorp is het niet uitgesloten dat het slachtoffer de dader kent. “U moet zich voorstellen dat het meisje in een diepe slaap werd overmeesterd”. De getuigenverhoren hadden vanmorgen nog niets opgeleverd, hoe de dader is binnengekomen, wil Rijsdorp in het belang van het onderzoek niet zeggen.

Omdat de dader momenteel een bijtwond in het gezicht heeft, doet het rechercheteam een oproep aan mensen die iemand kennen of zien met een verwonding in het gezicht. Zij kunnen zich melden bij de politie in Leiden, telefoonnummer 0900 – 8844 of via nummer 0800 – 7000 Meld Misdaad Anoniem.

Leiden pelioverval


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×