Wethouder Rabbae overhandigt een certificaat aan een nieuwkomer uit Nepal. (foto: Chris de Waard).

Nieuwkomers krijgen certificaat

Vanmorgen heeft wethouder Mohammed Rabbae op het stadhuis aan enkele tientallen nieuwkomers het certificaat uitgereikt, waaruit blijkt dat ze de inburgeringscursus met succes hebben afgerond. Rabbae drukte hen op het hart om toch vooral kennis te maken met Nederlandse buren. “Laat je niet bang maken door de taal van de media,” aldus Rabbae die zelf 36 jaar geleden naar Nederland kwam.

Rabbae prees de nieuwe Leidenaren voor hun inzet. Zelf leerde hij de Nederlandse taal 36 jaar geleden in Leiden door het lezen van oude kranten die in het huis lagen waar hij toen woonde. En door naar de radio te luisteren. “En dat zonder woordenboek, want ik had geen geld. Pas later kwam ik erachter dat een woordenboek maar 2,50 kost.”

Leiden nieuwkomers


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×