Parkeren op straat fors duurder

“Voor de helft zet je ‘m binnen”. Met die slogan en een daaraan gekoppeld lager parkeertarief willen burgemeester en wethouders de bezetting van de Leidse parkeergarages verbeteren. Parkeren op straat wordt als het aan het college ligt twee keer zo duur als parkeren in een parkeergarage.

Buiten de singels gaat parkeren 1,5 keer het garagetarief kosten. “Door het gelijkschakelen van tijden en tarieven binnen duidelijke grenzen weet de parkeerder voortaan waar hij of zij aan toe is en kan de bestaande parkeerruimte bovendien beter benut worden,” aldus B&W.

De prijzen van parkeervergunningen en bezoekerskraskaarten worden ook aangepast. De prijs van een parkeervergunning voor bewoners wordt € 40 per kwartaal. De parkeermogelijkheden voor bezoekers van binnenstadbewoners worden verruimd. De prijs van een ‘bezoekerskraskaart’ gaat omlaag, terwijl het maximum aantal uit te geven kraskaarten verhoogd wordt. Het parkeren zelf wordt eenvoudiger: parkeerders met de individuele parkeermeter (“Triffiq”) kunnen vanaf januari 2002 vanuit de auto betalen, dus zonder parkeerautomaat te gebruiken. Tenslotte worden ook de huidige parkeerroute en het parkeerverwijssysteem (PRIS) onder de loep genomen en verbeterd. Voor wijken met grote parkeerproblemen komt een actieplan.

Advertentie

Leiden parkeertarieven triffiq


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×