Brigade M. blijft in Muziekhuis

De ultra-rechtse band Brigade M. kan gewoon in het Muziekhuis in Leiden blijven oefenen. Dat meldt RTV West. Wethouder Pechtold zegt dat hij geen juridische mogelijkheden ziet om de band uit de oefenruimte te zetten. Doordat de band in het gesubsidieerde Muziekhuis oefent, maakt Brigade M. in feite gebruik van gemeenschapsgeld. Dat stuit op verzet in de Leidse politiek.

Wethouder Pechtold was gevraagd om de band uit het Muziekhuis te weren, maar dat kan volgens hem dus niet. Brigade M. komt uit de Bollenstreek. De naam van de muziekgroep verwijst naar de persoonlijke lijfwachten van NSB-leider Anton Mussert. Een van de nummers van Brigade M. heet ‘Eigen volk eerst’.

Leiden brigadem Muziekhuis


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×