Zeebolsters in de vitrines van het stadhuis.

Expositie in stadhuis

In het atrium en de bibliotheek van het stadhuis is tot en met 3 januari werk van Nico van der Putten te zien. Van der Putten schildert, fotografeert en maakt keramiek.

Hij zegt hier zelf over: “In mijn werk staat het vormgeven van structuren centraal. Ik maak patronen met een suggestie van beweging of juist verstilling. Daarnaast komt in mijn werk een fascinatie voor natuurlijke vormen tot uiting.” Speciaal voor de expositie in het stadhuis maakte hij ‘Fragmenten van Aragon’ en ‘Zeebolsters’.

Fragmenten van Aragon combineert foto’s en schilderwerk en is te zien in de expositietableaus bij de bibliotheek. Aragon, een streek in Noord-Spanje vormt de inspiratiebron voor dit werk. Het schilderwerk bevat snelle ter plaatse gemaakte impressies van kleuren en motieven die te vinden zijn in het landschap. De foto’s tonen vergelijkbare beelden, die door de techniek van het fotograferen een exacter karakter dragen. Schilderwerk en foto’s vormen zo een commentaar op elkaar. De reeks, bestaande uit 36 fragmenten moet gezien worden als een totaal werk, een verbeelding van vormen en ritmes die je waarneemt wanneer je door Aragon wandelt.

Zeebolsters is een project in ontwikkeling waarvan in de vitrines van het stadhuis het eerste resultaat wordt getoond. Geïnspireerd door de eenvoud en het mysterieuze van fossiele vormen is een serie objecten ontwikkeld van chamotteklei, die zijn bekleed met zich herhalende patronen. Er is gekozen voor een massief ogende rondachtige vorm die kracht uitdrukt. Het behoud van de natuurlijke kleur van de klei voegt een element van kwetsbaarheid toe. Wanneer de zeebolsters vastgepakt worden brengen ze een rollend geluid voort en blijken ze hol te zijn.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×