Burgemeester sluit 'Rovershol'

Café Broers aan de Zijlsingel is op last van burgemeester Lemstra voor een jaar gesloten. In het café werden bij herhaling gestolen goederen verhandeld. Een woordvoerder van de gemeente sprak zelfs van een ‘rovershol’.

De politie heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar de handel in gestolen waren in de Leidse kroeg. Daaruit bleek dat het niet om incidenten ging, maar dat er sprake was van “overtredingen op ruime schaal”.

Op 25 oktober deed de politie uiteindelijk een inval in Broers. Naar aanleiding van die inval achtte burgemeester Lemstra het niet langer verantwoord dat het café voor het publiek geopend bleef. “Ik acht een periode van één jaar noodzakelijk om de naamsbekendheid die uw bedrijf inmiddels heeft opgebouwd te doen verdwijnen,” aldus de burgemeester in zijn brief aan de caféhouder.

Leiden rovershol


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×