Leskist Zuid-Afrika naar basisschool De Tweemaster

Gisteren presenteerden burgemeester Maclean van de Leidse zusterstad Buffalo City en de Leidse wethouder voor Internationale Samenwerking, de heer Rabbae, de leskist Zuid-Afrika. Basisschool De Tweemaster in de Merenwijk kreeg de eerste leskist overhandigd.

Aanleiding was het besluit van de Tweemaster om de opbrengst van de jaarlijkse Kerstactie van de school dit jaar te besteden aan de financiële actie in Leiden voor de hulp aan de slachtoffers van de watersnoodramp in Buffalo City in augustus van dit jaar.

Om de leerlingen van de school voor te bereiden op de Kerstactie wordt in het lesprogramma aandacht besteed aan Zuid-Afrika in het algemeen en aan Buffalo City in het bijzonder. De leskist Zuid-Afrika is samengesteld door COS Haaglanden en West-Holland en bevat tientallen voorwerpen die te maken hebben met het dagelijkse leven zoals muziekinstrumenten, kleding, sieraden, kruiden en voedsel, schoolmateriaal, geld, postzegels e.d.

Ook andere basisscholen kunnen de leskist bestellen bij COS Haaglanden en West-Holland, tel. (070) 345 61 54.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×