Wijk Zuidhoven houdt bollenplantactie

De Leidse wijk Zuidhoven houdt aanstaande zaterdag een schoonmaak- en bollenplantactie. Alle bewoners van de wijk krijgen een bollenpakket voor in de tuin of op het balkon. Een werkploeg voert tuinwerkzaamheden uit, zoals het snoeien van de heg. Daarnaast worden de openbare weg en het trottoir geveegd. Het plan voor deze actie is door de werkgroep Leefbaar Zuidhoven in het kader van het fonds Wijkinitiatieven bij de gemeente ingediend.

Iedereen is uitgenodigd te komen helpen met het planten van de bloembollen zodat Zuidhoven er in het voorjaar fleurig uitziet. Zo kunnen bewoners die willen helpen, het tuinafval dat bij de werkzaamheden ontstaat aan de straat zetten, zodat het opgehaald kan worden. Maar ze kunnen ook zorgen voor koffie of voor iets lekkers.

’s Middags bezoekt Sinterklaas, vergezeld door zwarte pieten, de wijk. Naast het aanmoedigen van de harde werkers, komt hij natuurlijk vooral voor de kinderen voor wie hij niet alleen wat lekkers, maar ook een aardigheidje in petto heeft.

Meedoen?

De actie start om 13.00 uur in het Vijfhovenhuis aan de Hoflaan nr.169. Bewoners die willen meehelpen zijn vanaf 12.30 uur van harte welkom in het Vijfhovenhuis. Om 16.00 uur wordt daar de dag ook afgesloten met een hapje en een drankje.

Het schema van de werkploeg is als volgt:

– van 13.00 uur tot 13.30 uur: Hoflaan;

– van 13.30 uur tot 14.00 uur: Weidehof;

– van 14.00 uur tot 14.30 uur: Akkerhof en Willem Klooslaan;

– van 14.30 uur tot 15.00 uur: Boshuizerkade 32 t/m 65 en de Boshof;

– van 15.00 uur tot 15.30 uur: Boshuizerkade 68 t/m 99 en de Meerhof;

– van 15.30 uur tot 16.00 uur: Boshuizerkade 100 t/m 117 en de Duinhof.

Bewoners die mee willen doen kunnen voor meer informatie contact opnemen met Jan Scharloo, teamleider Stadsdeel Zuid, tel. 516 76 19. De actie wordt georganiseerd door de werkgroep Leefbaar Zuidhoven, Thuis Op Straat, Woonstichtingen Portaal en Ons Doel en de sector Wijkbeheer van de gemeente Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×