Vier overwinningen bij Goudacross

De atleten van Leiden Atletiek waren zeer succesvol bij de Goudacross, de tweede wedstrijd in het crosscircuit Zuid-Holland Midden. In de diverse leeftijdscategorieën werden maar liefst vier overwinningen en nog een reeks podiumplaatsen behaald.

Bij de meisjes junioren D kwamen Suzanne Bos uit Leiden en Elvira Schoneveld uit Rijnsburg een paar seconden tekort voor de overwinning. Achter Helen Verwaart van Avantri uit Schoonhoven werden ze tweede en derde. Bij de jongens junioren B behaalden Luuk Kauffman uit Oegstgeest en David Eekhof uit Leiden een derde en vierde plaats in hun wedstrijd over 3000 meter door de Goudse klei. Bij de A-junioren, de 17- en 18-jarigen, presteerden de atleten van trainer Norbert Groenewegen bijzonder sterk. Richard Pleeth uit Voorschoten en Leiderdorper Vincent Anker waren de besten bij de jongens en bij de meisjes vormden Mirjam Huijgen uit Rijnsburg, Daphne Ouwerkerk uit Leiderdorp en Sandra van der Broek uit Voorschoten het podium.

Op de korte cross bij de senioren werd Michiel Molevelt uit Leiden tweede bij de mannen en bij de dames won Sabine Gorter, vorige week nog gekozen tot sportvrouw van het jaar in Leiderdorp. Ook de veteranen van Leiden Atletiek vielen in de prijzen. Marja Hogenboom uit Roelofarendsveen werd derde bij de vrouwen veteranen, Leiderdorper Henk van Driel vierde bij de 50+ers en Bertus Kerkvliet won in zijn categorie 60+.