< Gerard Foto:>Wethouder van der Sande (li) helpt een handje mee bij het opruimen. (Foto's: Gerard Ligtvoet - Holland Centraal)

Afval dumpen voortaan streng beboet

Vrijdagmiddag heeft VVD-wethouder van der Sande (Wijkbeheer) het startsein gegeven van een grote campagne waarmee een einde moet komen aan de rommel rondom wijkcontainers. Samen met medewerkers van de dienst Milieu & Beheer ruimde hij de omgeving van een wijkcontainer in de Robijnstraat op.

Mensen die illegaal afval dumpen krijgen voortaan een boete van € 46.00. De kosten voor het opruimen komen daar nog bovenop. Om de daders op te sporen gaan reinigingscontroleurs van de gemeente het illegaal gedumpte afval binnen 24 uur na een melding onderzoeken. Afval dat in onderzoek is, wordt gemarkeerd met een rood-wit lint en een sticker met de tekst: ‘Niet aankomen. Dit afval is in onderzoek in verband met een mogelijke illegale dumping.’ Het afval wordt na onderzoek zo snel mogelijk verwijderd.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×