Honderden knuffels op niet-winkeldag

Het Leidse Comité ‘Niet Winkeldag 2002’ heeft de afgelopen dagen honderden knuffels ingezameld via vier buurthuizen, een medische praktijk en het kantoor van wijkbeheer stadsdeel midden. Vandaag werden de knuffels uitgedeeld op het Stadhuisplein. Op die manier krijgen ze een tweede leven. “Knuffels inzamelen is een hele goede manier om de wenselijkheid van recyclen onder de aandacht te brengen,” aldus een dolenthousiaste Margje Vlasveld, één van de initiatiefnemers van de actie.

De tweedehands knuffels werden, voordat ze aan hun nieuwe leven begonnen, allemaal gewassen. Margje Vlasveld vond de Leidse wasserij De Arend bereidt om die klus belangeloos uit te voeren. Vlasveld kreeg veel enthousiaste reacties op de knuffelactie: “Ik kreeg maar één zuur briefje van iemand die het flauwekul vond, voor de rest vond iedereen het prachtig.”

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×