Op deze plek komen appartementen. Het huidige gebouw wordt gesloopt. Op de binnenplaats wil de gemeente een parkeergarage realiseren.

Kamer van Koophandel blokkeert plannen stationsgebied

De Kamer van Koophandel in Leiden blokkeert de vernieuwingsplannen rond het centraal station in Leiden. Dat zei van PvdA-wethouder Hillebrand vrijdagavond in het Holland Centraal radioprogramma Rondom de Raad. De gemeente is druk bezig met een upgrade van het stationsgebied. De komende tijd gaat een aantal nieuwe projecten van start. Zo wordt het oude universiteitsgebouw op de hoek van de Stationsweg en het Stationsplein (boven de Super de Boer) gesloopt om plaats te maken voor luxe appartementen. Hillebrand zou graag zien dat ook aan de overkant nieuwbouw komt. De KvK wil echter niet verkopen en bewijst daarmee niet alleen de stad, maar ook het regionale bedrijfsleven een slechte dienst. Met name Kamerdirecteur Berkhout moet het ontgelden.

Het omstreden stukje stationsgebied is in handen van drie partijen. De gemeente Leiden is eigenaar van de grond van de voormalige (afgebrandde) discotheek Club 70. De Rabobank heeft er zijn kantoor en de Kamer van Koophandel heeft het hoekpand in handen. Tussen de Rabo en de KvK bezit de Rabobank nog een tweede pand. De Rabo wil dit pand wel aan de gemeente verkopen, maar de Kamer van Koophandel heeft op dat pand een recht van eerste koop. De Kamer van Koophandel weigert vooralsnog om van de recht af te zien. “Daarmee frustreert de Kamer elk plan voor die locatie,” aldus een boze Hillebrand die hoopt dat de algemene ledenvergadering van de Kamer van Koophandel zal besluiten om het pand alsnog aan de gemeente Leiden te gunnen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×