Op deze plek verrijzen vanaf januari luxe winkels en appartementen.

Van der Putte: "Ik ben gewoon genaaid"

De gemeente Leiden heeft geen poot om op te staan als ze het terrein van de zogenaamde “Van der Putteflat” wil onteigenen. Wethouder Hillebrand (Ruimtelijke Ordening) wees vorige week op die procedure toen bekend werd dat Van der Putte na jaren eindelijk met de bouw gaat geginnen. Hillebrand zei toen dat hij de lopende onteigeningsprocedure pas zou intrekken als de eerste paal daadwerkelijk de grond in gaat. Volgens projectontwikkelaar R. van der Putte is er helemaal geen sprake van een onteigeningsprocedure. “Als er zo’n procedure was, zou ik niet eens kunnen beginnen met de bouw,” aldus Van der Putte donderdag na de opening van de nieuwe fietsenstalling tegenover zijn bouwgrond. Die fietsenstalling is er volgens hem ook de oorzaak van dat hij pas nu met de ontwikkeling van het terrein begint. “Ik ben gewoon door de gemeente genaaid,” aldus de projectontwikkelaar.

Desgevraagd bevestigt wethouder Hillebrand dat de gemeente met de onteigeningsprocedure inderdaad niet al te sterk staat. “Die procedure is ooit opgeschort. Als we dat nu alsnog door zouden willen zetten, moeten we waarschijnlijk helemaal opnieuw beginnen.”

Volgens Van der Putte waren er duidelijke afspraken met de gemeente over het aanzicht van het Stationsplein. Op de plek van de inmiddels gesloopte flat zou hij luxe winkel- en woonruimte realiseren. Van der Putte: “Pas later kwam de gemeente met de verhoogde stalling op de proppen. Daardoor wordt het zicht op de onderste verdiepingen, waar de winkels gepland zijn, ontnomen. De winkelruimte is daardoor minder aantrekkelijk en dus minder waard”.

Dat er nu toch met de bouw wordt begonnen heeft volgens Van der Putte alles te maken met het feit dat de fietsenstalling er inmiddels is. “Dat is niet meer terug te draaien, dus ik neem m’n verlies. Ze hebben dit keer gewonnen”. Het terrein wordt de komende weken bouwklaar gemaakt, in januari wordt daadwerkelijk met de bouw begonnen.

Advertentie

Leiden putte


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×