Oud-raadslid Rubia Zschüschen overleden

Afgelopen donderdag is Rubia Zschüschen op 58-jarige leeftijd overleden. Zschüschen zat van 1998 tot 2002 voor de PvdA in de Leidse Gemeenteraad. Namens die partij was ze woordvoerder op het gebied van onderwijs, welzijn, zorg en emancipatie. Woensdagmiddag wordt Rubia Zschüschen om 15.00 uur begraven op de Begraafplaats Rhijnhof.

Zschüschen kreeg vorig jaar december een zware hartaanval. Hoewel ze sindsdien sterk verzwakt was, hoopte ze te herstellen en weer aan het werk te kunnen.

Fractievoorzitter Conny Broeyer van de PvdA toonde zich vrijdag geschokt over het ploselinge overlijden van Rubia Zschüschen: “De Leidse PvdA-ers zullen zich haar blijven herinneren als een dappere vrouw en een betrokken en vasthoudende strijder voor sociale rechtvaardigheid”.

Namens het bestuur van de Leidse PvdA-afdeling schreef Robbert Joon een ‘in memoriam‘ op de website van de partij.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×