Afgelopen zomer gaf de jubilerende gymnastiekvereniging een demonstratie in Warmond. (Foto: Bram Pater).

Erepenning voor 100-jarige gymnastiekvereniging

Koningin Beatrix heeft de Leidse Gymnastiekvereniging Excelsior de Koninklijke Erepenning toegekend. Het is dit jaar 100 jaar geleden dat Excelsior werd opgericht en zij is daarmee de oudste Leidse gymnastiekvereniging. Binnen de Leidse gymwereld is Excelsior een van de kleinere verenigingen. Zij richt zich met name op gymnastiek voor heren. Op regionaal gebied presteren vooral de jongens goed. Ook zijn door leden landelijke prijzen in de wacht gesleept. Ter gelegenheid van het eeuwfeest organiseerde de vereniging dit jaar tal van manifestaties.  Op 16 november werd de viering afgesloten met de spectaculaire show “Extension”.

Burgemeester Lemstra maakte de toekenning zojuist bekend op de door het gemeentebestuur aangeboden receptie in het stadhuis. Hij overhandigde de penning aan voorzitter Marcel Didden.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken voor verenigingen of instellingen van filantropische, wetenschappelijke, culturele of maatschappelijke aard, dan wel voor sportverenigingen die zich op hun gebied verdienstelijk hebben gemaakt.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×