Tasjesdieven aangehouden

Vrijdagavond heeft de politie in de Salomonsteeg een 34-jarige man uit Leiden aan in verband met een tasjesdiefstal. De man had kort daarvoor met nog een tweede man de tas uit de auto van een 34-jarige vrouw uit Leiden gepakt. Het slachtoffer begon te gillen en versperde de dader de doorgang. Daarop kreeg ze hulp van een buurtbewoners. Deze moest zijn hulp met een flink pak slaag bekopen.

De Leidse was bezig haar auto in te laden toen de mannen langs haar auto langs liepen en daar een greep in deden. Een van de daders, een 32-jarige Leidenaar, ging er direct vandoor. Hij werd zaterdagavond aangehouden.

Het slachtoffer probeerde de tweede man tegen te houden en werd daarbij geholpen door een 45-jarige Leidenaar. Deze werd vervolgens door de straatrover geschopt en geslagen. Hij liep ondermeer een bloedneus, pijnlijke kaak en pijnlijke knie op. De politie kon de dader inrekenen. De beide verdachten worden vandaag bij justitie voorgeleid.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×