Cursus ‘stoppen met roken’ bij GGD

De GGD Zuid-Holland Noord en Stichting Thuiszorg Groot Rijnland gaan mensen die willen stoppen met roken helpen met een cursus. In januari organiseren de instellingen twee cursussen ‘Stoppen met roken’ voor inwoners uit de hele regio. De ervaring leert dat met de hulp van deze cursus 70-80% van de deelnemers stopt met roken. Met name de steun van de groep wordt daarbij door de deelnemers als belangrijke succesfactor ervaren. De avonden worden begeleid door een ervaren cursusbegeleidster die tips en adviezen geeft. Er staan ontspanningsoefeningen op het programma en er is aandacht voor eventuele gewichtstoename.

Bij beide cursussen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Als de cursussen vol zijn, kunt u op de deelnemerslijst worden geplaatst voor de eerstvolgende cursus die op 5 maart in Leiden van start gaat.

De cursus begint met een introductiebijeenkomst. U krijgt dan uitleg over de cursus en hoe u zich alvast kunt gaan voorbereiden op het stoppen met roken. In Alphen a/d Rijn vindt die bijeenkomst plaats op woensdag 8 januari en in Leiden op dinsdag 14 januari. Daarna volgen nog negen bijeenkomsten van ieder twee uur. De cursus kost € 125,- per persoon.

Zorgverzekeraar Zorg & Zekerheid geeft aanvullend verzekerden een korting die kan oplopen tot 75% van het cursusbedrag.

Informatie of aanmelden kan via de GGD Zuid-Holland Noord, telefoonnummer (071) 516 33 36.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×