Nieuwe sollicitatie van Groen niet uitgesloten

Harry Groen zal opnieuw een gooi doen naar het Leidse burgemeesterschap als Commissaris van de Koningin Jan Franssen hem nog steeds ‘benoembaar’ acht. Groen zal dit op korte termijn met Franssen bespreken. Groen gaat er vanuit dat hij inderdaad gewoon opnieuw kan meedoen in de race om het Leidse burgemeesterschap. Ook minister Remkes heeft hem afgelopen woensdagmiddag in een langdurig gesprek geen enkel signaal gegeven dat hij maar beter geen nieuwe poging kan doen. Groen zei dat vrijdagavond in het interview bij Holland Centraal waar hij voor het eerst inging op alle verhalen die er over hem de ronde doen.

In het gesprek dat Groen met Remkes had, liet die laatste merken dat hij zich bijzonder ergert aan de gemeenten die de afgelopen tijd een enkelvoudige voordracht deden. “Ik denk ook niet dat een gemeente met een enkelvoudige voordracht nu nog enige kans maakt,” aldus Groen.

Leiden was kennelijk de druppel die de emmer deed overlopen. Groen heeft nog geprobeerd de minister op andere gedachten te brengen: “Kunt u niet een andere gemeente nemen om als voorbeeld stellen in plaats van Leiden? Dan wordt het leven wat overzichtelijker.” De minister bleek daar niet voor te porren.

 

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×