Tentoonstelling 'Kat en Kop' in stadhuis Leiden

Van 3 februari tot 3 april is in het stadhuis en het Stadsbouwhuis (Langegracht 72) werk te zien van de Leidse kunstenares Annette van Houwelingen. In de hal van beide gebouwen staat ruimtelijk werk in de vitrines, in de bibliotheek van het stadhuis (boven het atrium) liggen aquarellen en pentekeningen tentoongesteld.

Annette van Houwelingen laat beelden zien van mensen en katten in gips, keramiek en aluminiumcement. Annette werkt graag in klei. Soms holt ze de originelen uit om ze te kunnen bakken in de keramiekoven. Bij het kleuren van de beelden maakt zij gebruik van schilder- en glazuurtechnieken.

De aquarellen en pentekeningen hebben portretten van mensen als onderwerp. Het zijn meestal werken die in één keer gemaakt zijn, terwijl het model niet speciaal aan het poseren is.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×